Спецпрокуратурата предаде на съд бившия заместник-кмет по транспорта на София Евгени

...
Спецпрокуратурата предаде на съд бившия заместник-кмет по транспорта на София Евгени
Коментари Харесай

Евгени Крусев отива на съд за щети над 900 000 лева

Спецпрокуратурата съобщи на съд бившия заместник-кмет по превоза на София Евгени Крусев. Той е упрекнат за нарушение на Закона за публичните поръчки. В началото на седмицата заместник-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че прокуратурата е пресметнала и хипотетична вреда от над 5 милиона лв., която можела да настъпи от дейностите на Крусев. Бившият заместник-кмет обаче ще дава отговор за доста по-малка сума, а точно към 920 000 лева, оповестиха от държавното обвиняване през днешния ден.

Разследването е стартирало по сигнал на организацията " Спаси София "  за нередности по една от публичните поръчки, свързани с ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". Става въпрос за т. нар.виброизолационните подложки на трамвайното трасе, за чието слагане са кандидатствали четири компании.  Поръчката е извоювана от GP group, защото останалите претенденти не отговаряли на условията.

Бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев ще дава отговор пред съда за ремонта на " Граф Игнатиев " за вреди под 1 милион лв., а не както в началото прокуратурата твърдеше - хипотетични над 5 милиона за длъжностно закононарушение и нанесени близо 1 млн. лв. вреди. Това стана ясно от известие на спецпрокуратурата.

Евгени Крусев е с мярка за нeотклонение „ Подписка “ и наложена възбрана да напуща страната. Той подаде оставка през декември м. година точно заради проблема с ремонта на " Графа ".

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи дата за разпоредително съвещание по делото.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР